Teqt Group växer i Finland – välkomnar Tammerbitumi Oy och Suomen Huopakatto Oy till familjen
2024.09.25

Teqt Group fortsätter sin tillväxtresa och stärker sin position i Finland genom förvärvet av två framstående finska bolag – Tammerbitumi Oy och Suomen Huopakatto Oy. Detta är det tredje förvärvet i Finland för Teqt Group och ett betydelsefullt steg mot att befästa sin närvaro både på den finska och nordiska marknaden. 


Tammerbitumi och Suomen Huopakatto Oy är erkända experter inom takrenoveringar med tätskikt för industri, kommersiella fastigheter och bostadsrättsföreningar. Med en stark närvaro i hela Finland, och verksamheter i Tammerfors, Uleåborg och Helsingfors, genererar bolagen en årlig omsättning på imponerande 13 miljoner euro (cirka 147 miljoner SEK) och sysselsätter 50 medarbetare. 


Detta förvärv, tillsammans med vårt tidigare förvärv av Solvikin Kattohuolto Oy, ger oss en stark grund för fortsatt tillväxt framöver. Teqt Group har på kort tid etablerat en stark plattform av kvalitetsbolag som utmärker sig genom hög kundnöjdhet, expertis och lönsamhet, vilket ger oss goda möjligheter att fortsätta växa i Finland. 


– Vi är oerhört glada över att välkomna Tammerbitumi Oy och Suomen Huopakatto Oy till Teqt Group-familjen. Deras långa erfarenhet och djupa lokala kunskap gör dem till den perfekta partnern för oss. Tillsammans kommer vi kunna erbjuda ännu mer innovativa och kundfokuserade lösningar och stärka vår närvaro på marknaden, säger Fredrik Karlsson, M&A, Teqt Group. 


Att bli en del av Teqt Group är ett naturligt steg för oss. Vi delar samma värderingar och ser stora möjligheter att växa, både som företag och individer. Genom samarbetet kommer vi kunna utveckla vår verksamhet ytterligare, samtidigt som vi behåller vår starka lokala närvaro, säger Tero Rajava, VD för Tammerbitumi Oy och Suomen Huopakatto Oy. 


Med detta strategiska förvärv tar Teqt Group ännu ett kliv mot att bli en ledande aktör inom takrenoveringar och byggnation på den finska och nordiska marknaden. 



För mer information, vänligen kontakta: 
Fredrik Karlsson, M&A, Teqt Group 
070-693 03 64 
fredrik.karlsson@teqt.se