Torbjørn Lemtun: En positiv kraft i byggbranschen
2024.08.26

Torbjørn Lemtun: En positiv kraft i byggbranschen

Torbjørn Lemtun AS startade som ett mindre företag år 1979 och har under årens lopp växt till att sysselsätta lite över 20 medarbetare. Den egna produktionsverkstaden i Sarpsborg möjliggör för kunderna att specialbeställa produkter såsom beslag, takhuvor och ventilationsdelar. Bakom denna framgång står grundaren och VD Torbjørn Lemtun, han har lett företaget från starten till dess nuvarande position och varit delaktig i uppstarten av Teqt Group i Norge som ett av de tre första grundande bolagen. Hans ledarskap präglas av ett starkt engagemang för kvalitet och innovation, där kundnöjdhet alltid är i fokus.

 

”Jag är glad i utveckling och i det vi skapar. Jag jobbar i en traditionell verksamhet men ser gärna på nya lösningar som gör vardagen enklare för våra medarbetare här inne i verkstaden och ute på arbetsplatserna,” säger Torbjørn när han beskriver vad som driver honom framåt i sitt ledarskap och företagets utveckling. Hans naturliga positivitet och förmåga att se framåt även under svåra dagar har varit en nyckel till företagets framgångar. Glädje och framåtanda är centrala i hans ledarskap.

 

En annan viktig faktor för Torbjørn är hans kärlek till hantverket. Han finner stor tillfredsställelse i att skapa något som består. ”Att få vara med och bygga upp något som man över tid kan gå tillbaka och se på och känna att detta har vi byggt, det är ett synligt bevis på vad vi har skapat,” säger han stolt.

 

Trots möjligheten att pensionera sig, väljer Torbjørn att fortsätta arbeta, då han ser arbetet som en livsstil. ”Jag hade kunnat pensionera mig men trivs med att jobba, det är en livsstil,” säger han. För Torbjørn är det meningsfullt arbete och social interaktion med kollegorna som håller honom alert och fortsatt positiv.

 

Torbjørns engagemang för medarbetarnas trivsel och utveckling är tydligt. Han strävar efter att skapa en arbetsmiljö där medarbetarna känner sig värdefulla och uppskattade. ”Det är viktigt att medarbetarna är glada till att gå till jobbet, det ska vara roligt. Jag ger ofta positiv feedback på arbeten så att man vet att det man gör är bra. Självklart ger jag även konstruktiv kritik när det behövs, vi vill leverera bra projekt till kunderna,” betonar han.

 

Sammanfattningsvis är Torbjørn Lemtun en inspirerande ledare vars positivitet och engagemang för hantverket och sina medarbetare har gjort honom till en central figur i byggbranschen. Med sitt driv och sin optimism fortsätter han att leda Torbjørn Lemtun AS mot nya framgångar, alltid med en blick mot framtiden och en positiv inställning.