Malungs Plåt & Bygg blir ny partner i Teqt Group
2024.06.20

Malungs Plåt & Bygg ansluter till TEQT-familjen

 

Teqt Group AB har förvärvat Malungs Plåt & Bygg, en lönsam och växande takentreprenör i Malung- och Sälen-området. Grundaren och tidigare ägaren Tomas Eriksson kommer fortsatt att vara aktiv och leda verksamheten.

 

Malungs Plåt & Bygg grundades 2007 och har idag ett tiotal medarbetare. Utöver takläggning arbetar bolaget med de flesta typer av arbeten inom byggnadsplåtslageri. De har genom åren hjälpt ett stort antal kunder, varav många återkommande, med renoveringar, service och underhåll.

 

Fredrik Karlsson, M&A ansvarig för Teqt Group, kommenterar:
Förvärvet av Malungs Plåt & Bygg förstärker vår position i västra Dalarna inom takentreprenader och service. Med Tomas stora erfarenhet av takbranschen med fokus på kunder och kvalitet, ser vi fram emot att tillsammans med Tomas och teamet att utveckla verksamheten vidare.

Tillsammans med Solid Värmland och Grums Husplåt i Värmland har vi nu tre ledande bolag i området med hög hantverksskicklighet och kundnöjdhet som kompletterar varandra väl. Vi är verkligen glada att Tomas med sitt team har valt att bli en del av TEQT-familjen!”

 

Teqt Group är ett snabbväxande specialistföretag med målet att bli Nordens ledande aktör inom plåt-, sol- och tätskiktsentreprenader.

 

Tomas Eriksson på Malungs Plåt & Bygg kommenterar:
”Vi på Malungs Plåt & Bygg ser fram emot att bli en del av en stark grupp och utveckla vårt erbjudande tillsammans med Teqtbolagen. Tillsammans får vi större möjligheter och kan driva gemensamma projekt. Vi ser fram emot en spännande resa och att stärka vår position i fjällen.”

 

Malungs Plåt & Bygg har sedan start haft en stabilt ökande lönsamhet och den tidigare ägaren genomförde i samband med köpet en återinvestering i Teqt Group.

 

För mer information, kontakta Fredrik Karlsson, M&A på Teqt Group:
070-693 03 64
fredrik.karlsson@teqt.se